ponedeljek, 9. januar 2012

Strunjan in morska deklica v Piranu

V Ljubljani novembra megla in hladno, na Primorskem pa sonce in toplo - torej gremo na obalo.
Na ogled  Strunjana in Mesečevega zaliva se odpravljamo kar nekaj časa, pa je vedno kaj drugega bolj zanimivo. Tokrat pa se nama je pridružila še Anja. No, sedaj smo tu in čeprav je dopoldne še bolj megleno, je vseeno lepo.Narava in obala krasna, na morju oseka, tako da smo lahko suhi prehodili cel zaliv.

Na začetku zaliva



Na obali Mesečevega zaliva je zanimiv megalit, bioenergetiki pravijo, da je pravi vrelec pozitivne energije.Na žalost se pa vedno najde kakšen "umetnik" ki zanimivo delo narave popacka in poriše s svojimi "umetninami".


Spodaj si lahko ogledate kratek film, posnet na obali.



Iz zaliva se dviga strma steza proti znanemu Strunjanskemu križu in z roba klifa se nam odpre lep razgled na celoten zaliv.

  
Strunjanski križ
 


  












Mimo križa se spustimo na drugo stran proti Strunjanu, vsedemo se v avto in naprej proti Piranu.

V mestu je sicer problem s parkiranjem, ampak gremo v parkirno hišo in od tam nas brezplačni avtobus odpelje naravnost na Tartinijev trg.

Piran, cerkev svetega Jurija
 
Piran, pravi biser slovenske obale, je obsijan s soncem in kar vabi na sprehod po starem delu mesta, na vrh zvonika cerkve svetega Jurija in do Punte.
Z vrha zvonika je lep razgled po mestu in tam nekje v meglicah je Italija.


Pogled na mesto



Ogledamo si še Križni hodnik, nato pa počasi skozi staro mesto do obale in na Punto.
 


Na Punti polno sprehajalcev, pritegnejo nas umetniška dela, izklesana iz skal, ki obalo ščitijo pred valovi.Najlepša je morska deklica.

Morska deklica na Punti


Ni komentarjev:

Objavite komentar